Com és una dieta saludable per nens? Com puc aprofitar l’hora de dinar o sopar per educar als meus fills?

Durant la infànciaels àpats són un dels moments que desperten més emocions i que ens ofereixen més oportunitats per educar i fomentar hàbits saludables que perduraran tota la vida.

Segons un estudi del V Observatori sobre Hàbits Nutricionals i Estils de Vida de les Famíliesels nens que segueixen una dieta i alimentació saludable milloren les seves notes.

L’Observatori considera que un nen menja saludablement quan inclou en el seu dia a dia el consum de fruita i verdures fresques. També recomana menjar, almenys un cop a la setmana, llegums, peix i fruits secs, amb oli d’oliva.  Però no és només una qüestió de nutrients, els hàbits a l’hora de menjar també són molt importants.

 

 5 Claus per formar bons hàbits alimentaris

1. Establir un horari regular per als menjars en família

2. Servir una varietat d’aliments i refrigeris saludables

3. Donar-li un bon exemple seguint una dieta nutritiva

4. Evitar les baralles pel menjar

5. Involucrar als nens en el procés 

 

És important que els nens i nenes rebin una bona alimentació tant a casa com a l’escola

El menjador escolar requereix una organització minuciosa i un acompanyament professional i afectuós. Per aquesta raó a les escoles el menjador està supervisat per els i les mestres que vetllen perquè es cuidin els detalls, s’aprenguin unes normes d’urbanitat i els petits vagin adquirint hàbits nutritius saludables.

 

 “Cada vegada les escoles i les mateixes famílies són més conscients de la necessitat de reduir la ingesta de sucres o de productes processats i d’incrementar el consum de fruites i verdures”.

Mercè Prats, Governanta del Servei de Cuina de la Institució La Vall

 

A La Vall, la Dra. Cristina Canet, dietista i nutricionista de l’Hospital Policlínic de Sant Cugat va elaborar unes taules de menús per a les diferents èpoques de l’any. Us adjuntem els menús per si us poden servir per agafar alguna idea!

 

Esperem que aquest article hagi estat d’utilitat! A la Institució volem acompanyar a les famílies en aquest gran repte educatiu.