¿Què hem après els pares i mares d’aquest confinament?

Dins del cicle de conferències #AcompanyemFamílies de la Institució, la Eva Millet, periodista i experta en l’àmbit educatiu ens parla sobre com evitar el “hiperpaternalisme” o la necessitat d’educar a “hipernens”. Durant aquesta xerrada Millet ens explicarà diversos consells per garantir una bona criança, i ajudar als nostres fills a fer front a la frustració. Entre ells en destaquem tres:

  1. No som perfectes: eduquem amb l’exemple, però els nostres errors també són necessaris per a que els nostres fills entenguin la realitat i estiguin més preparats per asumir-la.
  2. L’avorriment és necessari: hi ha moltes famílies que per donar el millor als seus fills o per conciliar la vida laboral amb la familiar han ocupat gairebé el 100% de les hores lliures dels seus fills amb extaescolars. Millet ens explica la importància del joc i del temps lliure per l’aprenentatge dels infants.
  3. Excusar a un fill és fàcil, educar-lo no. Si quan un nen o nena fa algo malament o no se’n surt l’excusem perquè “li costa” o “està frustrat” no l’ajudem a superar-se a si mateix.

Esperem que aquesta xerrada sigui d’utilitat per a establir unes bones bases en l’educació dels fills i filles, i tenir les eines adequades per gestionar qualsevol situació complicada que ens poguem trobar en el futur. Veure el vídeo resum aquí.

 

Xerrades Cicle Maig 2020

Coronavirus, les familíes a prova. Com sortir airosos del confinament? 4 de maig de 19.00 a 19.50
EVA MILLET Periodista i escriptora
Periodista barcelonina i autora de HIPERPATERNIDAD —del model moble al model altar— i HIPERNIÑOS — fills perfectes o hipohijos? (Plataforma editorial), llibres que han popularitzat el terme “hiperpaternidad” a Espanya. El seu darrer llibre: NENS, ADOLESCENTS I ANSIETAT tanca la trilogia dedicada a aquest estil de criança.
Llicenciada en Ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, va treballar a The Guardian i a la BBC radio de Londres, mitjà del qual va ser corresponsal a Mèxic. És col·laboradora habitual del Magazine de La Vanguardia, on compta amb una secció de Parenting.
En 2002, arran del naixement del primer dels seus dos fills, va començar a publicar sobre temes d’educació i criança. Al 2014 va posar en marxa el blog www.educa2.info dedicat a recollir notícies que ajuden a educar. La seva novel·la, LA ULTIMA SIRENA (BdBlok) va guanyar el premi Boolino de narrativa infantil al 2018.