Amb motiu del 5è aniversari de la publicació de l’Exhortació Apostòlica ‘Amoris Laetitia‘ sobre la bellesa i l’alegria de l’amor familiar, el Papa Francesc ha inaugurat l’Any Família Amoris Laetitia.

En aquest temps de pandèmia, enmig de tantes dificultats tant psicològiques com econòmiques i sanitàries, tot això ha resultat evident: els llaços familiars han estat i segueixen essent molt provats, però al mateix temps continuen essent el punt de referència més ferm, el suport més fort, la salvaguarda insubstituïble per a l’estabilitat de tota la comunitat humana i social.
Papa Francesc

Nosaltres us proposem 10 plans per anar a passar el dia amb la família i descobrir alguns dels llocs religiosos més emblemàtics de Catalunya.montserrat

  1. Abadia de Montserrat. Única, diferent i atractiva per les seves muntanyes arrodonides l’Abadia de Montserrat acull a milers de peregrins cada any. El passat curs escolar 2019-20, més o menys per aquestes dates, tota la comunitat que conformem la Institució Familiar d’Educació hi vàrem anar a celebrar una missa pel nostre 50è Aniversari. Aquesta excursió ja sigui caminant, en bici, a cavall o amb cotxe, val molt la pena!
  2. catedral de gironaCatedral de Girona. La seva immensitat és impactant. Situada a la zona més elevada del Barri Vell de Girona, aquesta Catedral reuneix tots els requisits per a ser considerada patrimoni de la humanitat. Pot ser un pla perfecte per anar a passar un dissabte en família i conèixer els racons d’una de les ciutats més encantadores del territori català.
  3. La Sagrada Família. Si el que celebrem és l’any de la família, aquest temple no hi podia faltar! Considerada l’obra més famosa d’Antoni Gaudí, aquesta construcció situada al centre de Barcelona atrau milions de turistes d’arreu del món. Ara amb la pandèmia el nivell de cues i visites internacionals ha disminuït molt, segurament sigui el millor moment per visitar-la amb els nens i aprendre la història de Jesús tot contemplant les diferents façanes.Sagrada Familia
  4. Reial Monestir de Sant Cugat. Un dels majors exponents de l’art medieval a Catalunya! Aquest monestir està catalogat com un Bé Cultural d’Interès Nacional. El claustre romànic és l’element més destacable del conjunt per la seva estructura i per la decoració dels seus 144 capitells, tots diferents. És considerat com un dels millors d’Europa. Pels que viviu al Vallès Occidental aquesta excursió és obligatòria!
  5. Santuari de la Mare de Déu de la Salut. Coneguda popularment com la Salut, és una església d’estil eclèctic situada a la Salut, una entitat de població de Sabadell. Aquesta església  està envoltada de bosc i emplaçada sobre les restes de la vil·la romana d’Arraona i de l’ermita de Sant Iscle. Per aquest motiu és un molt bon lloc per anar a fer un romiatge en família i un pícnic a l’aire lliure.
  6. Catedral de Santa Tecla de Tarragona. Aquesta preciositat de temple d’estil entre romànic i gòtic està situada a la part més alta de Tarragona. Per aquells que no heu visitat mai la ciutat, l’antiga Tarraco d’època romana, capital dels territoris hispànics, podeu aprofitar per fer una sortida cultural i gaudir alhora que els més petits aprenen història.
  7. La Seu Vella. Monument arquitectònic que s’alça sobre un turó des del qual s’albira tota la ciutat, el riu Segre i gran part de l’horta de Lleida. La Seu Vella forma part d’un conjunt monumental integrat també pel Castell del Rei o La Suda i la fortificació militar que els envolta. Tots tres elements estan catalogats com Bé Cultural d’Interès Nacional. El conjunt monumental ha estat triat dos cops Monument Favorit de Catalunya.catedral tarragona
  8. Temple Expiatori del Sagrat Cor. Tot i que molts ho coneixen com el Tibidabo pel seu parc d’atraccions, aquest temple és un dels més emblemàtics de Barcelona. La llum que entra pels seus finestrals neogòtics és espectacular. A més, des de la torre del campanar i veure les vistes de la ciutat i del mar. És una sortida molt atractiva per fer amb nens petits, ja que està molt ben comunicat amb tramvia. També s’hi fan molts romiatges a peu i amb bicicleta.
  9. Basílica Santuari de la Mare de Déu de Núria. Natura i més natura! El Santuari és l’edifici central i més emblemàtic de la Vall de Núria. L’església actual es va inaugurar l’any 1911 i conserva en el seu interior la imatge de la mare de déu de Núria. És una excursió perfecta per fer a l’estiu amb la família i veure el gran llac o també aEstacio-Vall-de-Nuria l’hivern quan està tot nevat.
  10. Reial Monestir de Santa Maria de Poblet. És un monestir de l’orde del Cister fundat l’any 1150. Està situat al peu de les muntanyes de Prades, a la comarca de la Conca de Barberà. Poblet constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i es pot comptar entre els conjunts monàstics més importants d’Europa. N’és, de fet, el conjunt monàstic habitat més gran del continent europeu. Des de l’edat mitjana, és un important referent simbòlic dels països de l’antiga Corona d’Aragó.

Esperem que aquest article us inspiri per fer alguna excursió, romiatge o visita cultural i que gaudiu de molts bons dies recopilant records amb la família. Des de la Institució Familiar d’Educació volem posar tot el nostre coneixement i energia en acompanyar-vos en el creixement dels vostres fills.