Pep Borrell es defineix com a catòlic, marit d’una, pare de cinc, avi de dos i metge-odontòleg. A més, és pare d’unes exalumnes de la Institució Familiar d’Educació, en concret de l’escola La Vall. Tot i que remarca que no és expert en l’amor ni en la vida familiar, ja són moltes les xerrades que ha anat impartint arreu del país per parlar del nuviatge, del matrimoni i de l’educació dels fills.

Arran de la pandèmia, Borrell i un grup d’amics van crear conFEnados, un compte de YouTube on van començar a parlar sobre l’amor, el matrimoni i la família. Actualment aquest compte ja té 4.130 subscriptors i una quinzena de vídeos publicats.

Us volem compartir un resum del contingut d’una d’aquestes xerrades que ha donat a diverses de les nostres escoles i que ell titula: “Ballant a la cuina”. Per a aquells que volgueu, podeu veure el vídeo sencer de la xerrada.

10 consells per a matrimonis de totes les edats

  1. Apuntar-se el consentiment del matrimoni a l’agenda o al mòbil (Jo, Pep, et prenc a tu, Mercè, per muller i prometo…) i quan les coses no vagin bé, llegir-ho un cop i un altre.
  2. Treballar la relació amb constància. “Després de la lluna de mel, li has de posar mel a la lluna”.
  3. Ballar a la cuina. Viure l’alegria en el matrimoni i contagiar-ho a la parella i als fills.
  4. No descuidar-nos, ens hem de posar guapos per enamorar cada dia al nostre marit o a la nostra dona.
  5. Compte amb les bromes “les rialles acaben en ploralles”. No criticar, ni de broma, i menys a la família de l’altre.
  6. Comunicació. “La imaginació és la ximple de la casa”. No deixar en mans de la imaginació, la telepatia o la lògica allò que hem de parlar previament amb la parella.
  7. Mirar, admirar, deixar-se de mirar a un mateix i deixar que et miri. Que t’enganxi mirant-lo o mirant-la amb amor.
  8. Fer abraçades llargues. Segons Borrell les abraçades amb el teu marit o amb la teva dona han de ser de 10 segons o més.
  9. Presumpció d’innocència sempre. Abans d’enfadar-nos suposar que l’altre no ho ha fet per fer-me mal i escoltar-nos.  I si acaba amb discussió deixar reposar les emocions i després, perdonar i demanar perdó.
  10. Tenir exemples i ser exemple. Tenir sempre un exemple de matrimoni o família a seguir. No tenir vergonya de ser exemple pels fills o per altres matrimonis.

 

Per últim, Borrell recomana fer-nos sempre dues preguntes al final del dia:

L’he estimat?

Ho ha notat?