Pel·lícules nadalenques clàssiques, de fantasia, per a nens més petits, per a adolescents, catòliques i molt més!

Nens! Qui vol veure una “peli”? Així comença la calma a moltes cases. El Nadal és una època preciosa, plena d’il·lusió i de moments per a compartir amb tota la família. Però no ens enganyem els nervis dels més petits es disparen i els plans per a omplir totes les hores lliures s’esgoten igual que la nostra energia. És en aquests moments en els quals una bona pel·lícula pot ser la nostra millor aliada.

Us compartim una llista amb 20 pel·lícules per a totes les edats que podeu veure en família aquest Nadal:

Qué bello es vivir

“Qué bello es vivir” (1946)
El clàssic per excel·lència del Nadal és aquesta preciosa pel·lícula de Frank Capra. Explica la història d’un home que ha renunciat als seus somnis a causa del seu sentit de la responsabilitat, la seva generositat i el seu altruisme. Vol suïcidar-se la Nit de Nadal, el que provoca la intervenció del seu àngel de la guarda; que li mostra quantes vides ha canviat amb la seva ajuda, i com seria el seu entorn si ell mai hagués existit.

 

Solo en casa
“Solo en casa” (1990) I-II 
Quan la família del Kevin marxa de viatge a França, oblidant-se d’ell, aquest nen de 8 anys celebra per fi quedar-se sol a casa. El que no sap és que dos lladres molt peculiars tenen un pla per entrar a la seva llar durant les vacances. Típicament nadalenca i ja convertida en un clàssic, la comèdia basa el seu humor en els atacs del Kevin als dos lladres. Ens transmet missatges sobre el valor de tenir a la família a prop.

 

La Bella y la Bestia

“La Bella y la Bestia, una Navidad Encantada” (1997)

La història comença sent tots humans, és la Sra. Potts qui relata la història del nadal passat, quan la maledicció encara no s’havia trencat. Bèstia no vol cap celebració, ja que va ser per Nadal quan va sofrir la seva transformació per culpa de la maledicció. D’altra banda, Bella vol decorar tot el castell i contagiar a tots de l’esperit nadalenc. Una pel·lícula de Disney que gaudiran els més petits.

 

Family man

“Family Man” (2000) 

Jack Campbell, és a dir, Nicolas Cage és un corredor de borsa de Wall Street. El seu únic objectiu a la vida és treballar, viure de luxe i que la gent ho sàpiga. Tot canvia la Nit de Nadal, quan el Nicolas té un accident i es desperta en una realitat alternativa. En ella és un senzill venedor de pneumàtics que viu a Nova Jersey amb la Kate, a qui va deixar fa anys per continuar creixent laboralment.

 

Los Reyes Magos

“Los Reyes Magos” (2003)

Un film que narra les aventures dels tres Reis Mags des d’un punt de vista menys bíblic però molt entretingut per als més petits. Melchor, Gaspar i Baltasar uniran els seus poders màgics per a afrontar les amenaces del Rei Herodes. Per a això, estaran guiats per una estrella. Una missió plena d’aventures en la qual al final els tres mags es convertiran en els tres Reis Mags.

 

Una cenicienta moderna

“Una Cenicienta moderna” (2004)

Sam coneix al noi dels seus somnis en un ball, però després ha de tornar al treball en el local de la seva madrastra. Podrà un telèfon mòbil perdut reunir els enamorats? Una pel·lícula romàntica que segurament els agrada als pre&adolescents de casa.

Las crónicas de Narnia

“Las Crónicas de Narnia: el león, la bruja y el armario” (2005)

En aquesta ocasió la trama ens trasllada fins al temps de la II Guerra Mundial, per a narrar-nos les aventures de quatre germans enviats per la seva mare a una casa de camp, amb la finalitat de protegir-los de la contesa. Poc després de viure en el seu nou domicili descobreixen un armari que els transporta al màgic món de Narnia. Els germans combaten les forces del bé i del mal, encarnades pel lleó Aslan i la Bruixa Blanca, respectivament. La pel·lícula és una adaptació d’una novel·la de C. S. Lewis, orientada a tota la família.

 

Charlie y la fábrica de chocolate
“Charlie y la Fábrica de Chocolate” (2005)
Charlie Bucket és un jove pobre però molt honrat que viu amb la seva família a una barraca als afores de la ciutat. Allí somia amb visitar, algun dia, la famosa fàbrica de xocolata de Willy Wonka. La possibilitat sorgeix quan aquest reparteix pel món cinc tiquets d’or per a convidar a cinc afortunats a conèixer la seva fàbrica i, sobretot, el seu gran secret: els hoompa loompa.

 

Natividad película

“Natividad” (2006)

“Natividad” és una de les últimes pel·lícules produïdes que tracten sobre el naixement de Jesús. Un film que ens mostra els moments previs a l’arribada del Messies. Narra la vida d’una humil parella, Maria i Josep, que amb pocs recursos es dirigeixen cap a Betlem. Maria està embarassada i espera un nadó que un àngel li ha dit que serà el Messies.

 

Shrek Navidad

“Shreketefeliz Navidad” (2007)

Just quan l’Shrek pensava que, per fi, podria asseure’s, relaxar-se en el seu pantà i gaudir de la seva família… arriba el Nadal. És Nit de Nadal i tothom està feliç, excepte Shrek. En aquestes dates, l’ogre no és precisament la viva imatge de l’alegria. Malgrat tot i encara que només sigui per la Fiona i els nens, intenta contagiar-se de l’esperit nadalenc i promet a la seva dona una gran sorpresa nadalenca.

 

Cuento de Navidad

“Cuento de Navidad” (2009)

Ebenezer Scrooge és un personatge malhumorat i rondinaire que tracta amb menyspreu i de males maneres al seu fidel treballador Bob Cratchit i al seu alegre nebot. Però quan l’esperit del nadal  l’arrossega a un viatge durant el qual descobreix veritats que sempre s’ha negat a veure, el cor del vell avar s’adona que ha d’actuar immediatament per a contrarestar tants anys d’egoisme i rancor.

 

Frozen

“Frozen, el reino del hielo” (2013)

Un dels últims grans èxits de Disney és aquesta pel·lícula animada que ens explica la història de com una profecia condemna al Regne de Arendel a un hivern etern. Anna, filla dels reis, es veu obligada a unir-se a Kristoff, un audaç home de les muntanyes, i emprendre un viatge èpic a la recerca de la seva germana, la Reina de la Neu per a posar fi al gèlid encanteri. La pel·lícula, imprescindible per a veure amb nens, transmet importants missatges sobre l’amor incondicional entre germans, ser fidel a un mateix i no tenir por del nostre propi poder.

 

El mesías

“El Mesías” (2016)

El Messies és una producció estatunidenca que tracta sobre la història des del punt de vista d’un nen, de Jesús. Un moment del Nen Jesús interessant, ja que a la Bíblia no hi ha massa informació sobre aquest període de la seva vida. Narra com a poc a poc el mateix Jesús es va adonant  de quin és el seu destí, que és el Fill de Déu. Gairebé dues hores de metratge amb moments tan intensos com la persecució del Rei Herodes al Nen Jesús. (16+)

 

Se armó el

“Se armó el Belén” (2017)

Una pel·lícula per a poder gaudir en família juntament amb els més petits. Aquest film estatunidenc narra el viatge de Bo, un ruquet petit, que reuneix el coratge necessari per a complir l’aventura dels seus somnis. Un viatge en el qual coneixerà a molts animals, entre els quals es troben tres camells, els tres camells que porten als tres Reis Mags fins al portal de Betlem.

 

La Navidad de Ángela

“La Navidad de Ángela” (2017)

Aquest curtmetratge, basat en el conte de Frank McCourt, narra la història d’Ángela, que la Nit de Nadal té una idea extraordinària quan va a l’església amb la família. En veure al Nen Jesús desabrigat en plena nit freda, la nena emprèn una aventura per a aconseguir que el petit trobi un lloc càlid.

 

Cambio de princesa

“Cambio de Princesa” (2018) I-II

Quan una repostera de Chicago i una futura princesa descobreixen que semblen bessones, es fan passar l’una per l’altra durant el Nadal. Protagonitzada per Vanessa Hudgens, aquesta pel·lícula de Netflix transmet valors sobre la importància d’ajudar als altres i sobre com hem de mantenir tot l’any els valors del Nadal.

 

El cascanueces y los 4 reinos

“El Cascanueces y los 4 Reinos” (2018)

Aquesta pel·lícula, basada en el mític conte del Trencanous, és una nova versió de Disney, on participen actors de la talla de Morgan Freeman, Keira Knightley o Helen Mirren. En aquest versió, Clara, la protagonista, es transporta a un món paral·lel quan obre un regal molt important de la seva difunta mare. En aquest món coneixerà al Trencanous i viurà grans aventures.

 

“El regreso de Mary Poppins” (2018)

Pel·lícula de Disney protagonitzada per Emily Blunt, que torna a la pantalla gran per a visitar a la família Banks quan més la necessiten. El film compta amb un gran elenc d’estrelles, nou cançons originals i un màgic recorregut pels llocs més emblemàtics de Londres.

 

Mujercitas

“Mujercitas” (2019)
Durant la Guerra de Secessió, quatre germanes han de passar de l’adolescència a la maduresa amb molt pocs diners i sense el seu pare, que es troba al front militar treballant com a metge. Al costat de la seva mare i la vella Ana viuran unides i felices, sobretot quan coneixen al jove Laurie. Per als amants dels clàssics Mujercitas (1994).

 

Película Navidad comedia

“Navidad, loca Navidad” (2019) 
Rush Williams té el treball perfecte, però uns dies abans de Nadal el perd. Aquest pare solter i els seus fills aprendran a viure amb menys i, en el trajecte d’aquest aprenentatge, trobaran un nou sentit a la vida, i una nova manera de celebrar el Nadal. Una pel·lícula que ens ensenya a valorar el que tenim, començant pels nostres sers estimats. (7+)

Fonts: SaposyprincesasCopeAceprensaNetflixFilmaffinity.