Sí, és possible. Fàcil? No tant, però és possible i els pares heu -hem- d’intentar, sempre que es pugui, que els nostres fills mengin de tot, que tinguin una dieta variada.

I per ajudar els pares en aquest repte -en alguns casos-, la Doctora Antonieta Barahona ha donat una xerrada a la Institució Lleida dins del programa Parlem amb experts, un cicle de conferències sobre educació i salut adreçades a famílies amb fills de 0 a 6 anys. A aquest vídeo podreu escoltar alguns consells i recomanacions sobre quins aliments són els que més hem d’oferir als nostres fills, quan i com fer-ho segons Barahona.

Restriccions vs excessos: ha estat una de les parts més comentades de la sessió, segurament perquè tots els pares s’han pogut veure reflectits en aquesta vicissitud. Com evitar que els nens mengin llaminadures, pizza, xocolata…?“Quan més tard, millor”, ha destacat la doctora a la seva ponència. Quan més tard, quant a l’edat, perquè si parlem de l’hora dels menjars, la importància de l’esmorzar i del dinar -per sobre del sopar en els dos casos- ha estat un altre dels temes centrals de la conferència.

Per què és interessant una bona alimentació en els nens petits? Per l’energia que els hi donarà, perquè els hi ajudarà en el seu creixement a tots els nivells. I, molt important, pels hàbits que adquiriran els nens de cara al present i al futur. L’alimentació i la nutrició són coses interessants, una manera de prevenir i combatre malalties, què menjar i què no menjar…  I és que la salut i el benestar dels nens depèn, en certa manera, de l’alimentació. Família i escola han de transmetre als més petits que l’alimentació no és un joc, sinó que hem de donar-li al menjar la importància que es mereix.

A part de la dieta saludable, l’hora de l’esmorzar, dinar, berenar i sopar són moments perfectes per educar i formar hàbits saludables Hàbits que els acompanyaran la resta de la seva vida i que de ben segur milloren les relacions familiars.

Esperem que aquest article us hagi semblat interessant, us convidem a la pròxima sessió de Parlem amb experts: “Disciplina Positiva: educar con  amabilidad y firmeza“, a càrrec de Marisa Moya, mestra d’Educació Infantil, psicòloga i entrenadora en Disciplina Positiva. La conferència s’impartirà a la Institució La Farga Infantil el dimarts 22 de febrer a les 15.30 h i també es retransmetrà pel canal de YouTube de la Institució Familiar d’Educació.