Doble titulació de Batxillerat espanyol i nord-americà

Des de fa uns anys, les escoles de la Institució Familiar d’Educació tenen un conveni amb Academica Corporation (institució escolar i educativa nord-americana que compta amb més de 200 escoles als Estats Units) que permet oferir a l’escola un programa extraescolar de Doble titulació de Batxillerat espanyol i nord-americà.

Gràcies a aquest programa, els alumnes poden estar matriculats a l’escola i simultàniament en un High School als Estats Units, cursant ambdós estudis alhora.

El programa es realitza online i te una durada d’entre 3 i 4 anys. Es pot començar a cursar a 2n, 3r o 4t d’ESO i finalitza a 2n de Batxillerat. Els alumnes realitzen un total de 6 crèdits nord-americans, que, juntament a la convalidació dels seus estudis a l’escola, els permet aconseguir, a més del Batxillerat espanyol, la titulació nord-americana de High School.

 

Avantatges

Són molts els valors i els avantatges que aporta el programa Diploma Batxillerat Dual Internacional als alumnes. Es poden remarcar tres objectius principals:

  • Immersió lingüística: 100% anglès en un entorn d’estudi i treball.
  • Immersió tecnològica: 100% online, professors, plataforma, eines comunicacions, etc.
  • Immersió personal en la gestió, l’esforç, la responsabilitat, l’organització i la maduresa de l’alumne.

A més, gràcies a Academica, els alumnes del Batxillerat Dual poden accedir preferencialment a Saint Thomas University, a Florida (Estats Units).

Aquest programa s’ofereix a 700 escoles de l’estat espanyol i un total de 20.000 alumnes a escala mundial l’han realitzat.

 

Testimoni d’un alumne que ha finalitzat el programa

Miguel Ángel Jiménez Vilalta primer alumne d’Institució Tarragona, Turó, que va obtenir el Dual Diploma considera que aquest títol l’ha ajudat a accedir a la Universitat d’ESADE on actualment estudia el Double Degree in Business Administration and Law. Segons l’alumne, tenir aquest títol ha sigut clau tant per diferenciar-se dels altres estudiants en el procés d’admissió com per sol·licitar una beca a l’excel·lència.

Actualment l’anglès ha esdevingut un factor indispensable a la trajectoria professional de qualsevol persona. Segons Jiménez “l’anglès s’ha tornat un requisit tan imprescindible com poc valorat”. No li falta raó a l’alumne, avui en dia més del 85% de treballs qualificats exigeixen un nivell avançat d’anglès. Dins d’un equip d’alt rendiment, tenir un bon nivell d’anglès no et diferencia de la resta de companys, però sense ell no pots accedir a formar part d’aquests equips de treball. Per tant, podriem dir que es tracta d’un “must have”, una barrera d’entrada per poder aplicar a la majoria d’ofertes laborals.

Davant la pregunta: Què li aconsellaries a un alumne que acaba de començar el Batxillerat Dual? Jiménez respon “Res fora del normal, al final és un programa que requereix d’esforç i dedicació, t’ensenya a organitzar-te per a poder triomfar”.

Les alumnes de La Vall que han cursat aquest programa ens donen alguns consells per a aquelles persones que el vulguin cursar.

 

Per a més informació, de l’English Program o del programa de Batxillerat Dual contacteu amb la secretaria de l’escola.