L’amor, què és? Quines etapes i dimensions té? Podríem estar-nos hores parlant-ne… Avui ens centrarem en el dia dels enamorats: el 23 d’abril, Sant Jordi. Així doncs, els hi dediquem, sobretot, a totes les: relacions de parella, nuviatges, matrimonis joves i/o veterans amb fills; o simplement als joves solters que volen, i esperen trobar, algun dia, la persona per a casar-s’hi i formar una família.

 

Aquestes pel·lícules, la majoria comèdies romàntiques, ens poden ajudar per parlar amb els nostres fills o filles joves sobre l’amor i les relacions de parella tot intercanviant els diferents punts de vista.

 

Películas románticas - El padre de la novia

1) Father of the Bride” (1991) – “El padre de la novia”

Quina va ser la reacció dels pares, sobretot, del teu pare quan et vas comprometre? L’Annie té clar que es vol casar i que ho vol fer amb el Bryan; amb qui, sortint tres mesos de nuviatge, s’hi ha promès.

Un clàssic que ens ensenya valors com el compromís, la família, l’amor i el suport incondicional dels pares: la base de la família.

 

 

paseopararecordar

2) “A walk to remember” (2002) – “Un paseo para recordar”

Pel·lícula romàntica amb el seu punt de drama, per a joves o adolescents, basada en un llibre, del mateix nom, de Nicholas Sparks. La Jamie és una noia educada i estudiosa, que no tenia por a fer saber que la fe, per a ella, era el més important. El Landon era el típic, entre tants, noi d’institut que destacava pel seu aspecte físic i temperament. Aquests dos personatges s’enamoren i la Jamie li comenta al Landon, que pateix leucèmia.

El sentit cristià del compromís, del voler estimar bé, de veritat, a través de la malaltia i fins la prosperitat, son alguns dels valors que ens comparteix l’autor d’aquesta novel·la.

 

 

Leap_Year-

3) “Leap Year” (2010) – “Tenías que ser Tú”

L’Anna, vol casar-se, porta 4 anys de relació amb el Jeremy, i està laboralment ben col·locada. Segons una tradició irlandesa, les dones poden demanar matrimoni als seus nuvis, descartant sent rebutjades, un dia cada quatre anys: el 29 de febrer. Així doncs, s’endinsa en l’aventura per a conèixer millor tal tradició; el que no sap, és que justament en aquell viatge trobarà pel camí, algú que li canviarà els esquemes…

Aquesta simpàtica comèdia romàntica ens transmet valors com la perseverança, la voluntat i la constància, d’aconseguir el que ens proposem.

 

 

Una_cuesti_n_de_tiempo-

4) “About Time” (2013) – “Una cuestión de tiempo”

Als 21 anys el Tim, descobreix que per herència i regal familiar, té la habilitat de viatjar a través del temps; no pot canviar la història, però si el que ha passat. D’aquesta manera, aconseguirà la novia que vol. Tristament, res és tan fàcil com sembla…

Una comèdia dramàtica i romàntica, britànica, que parla sobre la confiança, l’acceptació i aprendre a viure el present, valorant els petits detalls de la vida ordinària.

 

la teoria del todo

5) “The theory of everything” (2014)  – “La teoría del todo”

Un drama biogràfic britànic sobre la vida del físic Stephen Hawkings, i la seva dona, la Jane Wilde, estudiant de poesia medieval espanyola. També detalla el procés del seu diagnòstic d’esclerosis lateral amiotròfica. Aquesta pel·lícula és més dura, recomanable per a un públic adult.

Ensenya com amb esperança i esforç es pot arribar a superar qualsevol barrera: física, social i/o acadèmica, que aparegui. La fortalesa i l’amor persisteixen davant qualsevol adversitat; per dolorós i/o poc satisfactori que sigui el camí.

 

lalaland

6) La La Land (2016)

El musical hollywoodiense més destacat del segle XXI, tracta sobre la Mia; una cambrera, que somia en ser una estrella del cinema. I el Sebastián, que acaba de ser acomiadat del bar on tocava jazz amb el piano. Tot i les considerables diferències entre els dos protagonistes, acabaran coincidint en algun esdeveniment, on començaran a sortir.

El missatge és ben clar: compleix els teus somnis, surt a atrapar-los, persisteix, i aconsegueix-los; i accepta que, en les relacions interpersonals, no tot surt com un espera, però que de tothom qui passa per les nostres vides es pot aprendre.

 

west side story

7) West Side Story (2021)

Acabem amb el clàssic drama romàntic de la història del cinema, el musical West Side Story (1961). Encara no has vist la última, i aclamada i nominada adaptació de Steven Spielberg (2021)? L’argument es basa en la història d’amor de Romeu i Julieta de William Shakespeare, on dues bandes de joves: els sharks, immigrants de Puerto Rico i els jets, bàndol de nord-americans, estan enfrontats. El conflicte augmenta quan en Tony, dels jets, i la Maria, germana d’un sharks, s’enamoren.

 

Bé, i tu: ja t’has decidit, quina pel·lícula veure per Sant Jordi, després de dinar o abans d’acabar el dia?

 

Psicopedagoga: Maria Gil

@toc.psychohelp

 

Webs consultades: almudi.org i decine21.com