Cada 23 d’abril se celebra el Dia Internacional del Llibre i des de la Institució hem pensat oferir-vos algunes recomanacions per a aquest dia, especialment per a la lectura per part dels més petits de la casa.

Per això, hem demanat ajuda als estudiants del Grau Superior en Educació Infantil que actualment estan realitzant el cicle formatiu a La Farga Infantil.

Aquestes són algunes de les seves recomanacions i, des d’aquí, aprofitem per a donar-los les gràcies per la seva participació en l’elaboració d’aquest post:

 

Jo mataré monstres per tu (2011)

Conte sobre una nena, Martina, i la por que passa algunes nits en les quals imagina que sota el seu llit hi ha un món de monstres que caminen amb el cap cap avall. És un llibre que aborda, amb molt de tacte i sensibilitat, el tema dels malsons nocturns en els nens i que pot ajudar els pares i mares a explorar, al costat dels seus fills, algunes maneres de superar-lo.

 

Malina Pies Fríos (2015)

Malina és una esquimal molt fredolica que viu en el Pol Nord i que sempre té els peus gelats. L’única cosa que li agrada del fred és que les seves llàgrimes es congelen en sortir dels seus ulls i pot col·leccionar-les. Però ella el que vol és conèixer la calor de veritat. Un dia pescant troba una xancla i descobreix que hi ha un lloc, anomenat platja, on es passa calor tot el dia! Malina està convençuda, vol anar a conèixer la platja.

És un llibre que ens ensenya a perseguir els nostres somnis, a no rendir-se malgrat que les coses no surtin bé i al fet que, al final sempre hi haurà un lloc on seràs benvingut.

 

L’ovelleta que va venir a sopar (2006)

Una història entranyable entre un llop amb molta gana i una ovelleta, per a fer veure als nens i nenes que res està determinat i que es poden trencar els estereotips, actuar lliurement i fer el contrari al que se suposa que hauríem de fer o pensar. Un dels valors més destacats que podem observar en el llibre és el de l’empatia, present de principi a fi.

 

De què fa gust la lluna? (1993)

Un grup d’animals vol saber, des de fa temps, quin gust té la lluna. La tortuga, la girafa, la zebra, el ratolí… Entre tots es marquen un objectiu i l’aconsegueixen gràcies al treball cooperatiu, l’amistat i la confiança. I, en realitat, a què sap la lluna? Podeu preguntar-li als més petits de la casa després de llegir aquest llibre.

 

El peix Irisat (2005)

El peix Irisat és el més bonic de tots pel seu color brillant, però també és el peix més solitari perquè ningú vol estar al seu costat.Com pot aconseguir tornar a ser feliç? Lectura molt entretinguda per a nens majors de quatre anys, amb il·lustracions molt cridaneres, molts colors i ideal, en línies generals, per a tractar un tema com el de l’amistat.

 

Elmer, l’elefant de colors (1968)

Un conte en el qual Elmer aprèn el valor de ser autèntic i voler-se tal com és. Tenir un color de pell diferent és un tret propi i valuós que a la llarga no té sentit ocultar. Entretingut i educatiu llibre que tracta dos temes molt importants: el respecte cap a l’altre des de l’acceptació de les diferències, i la importància de ser autèntic, ser un mateix i celebrar el fet de ser diferent.

 

Els fantasmes no truquen a la porta (2016)

L’amistat i la importància de saber compartir i d’aprendre aquests valors des de ben petits són l’eix d’aquest conte. Un llibre que compta amb il·lustracions precioses i que als nens els criden molt l’atenció. L’os, la marmota i l’ànec són els tres personatges centrals d’aquest conte en el qual destacaríem l’actitud constructiva, amb humor i educativa de l’os.

 

Endevina com t’estimo (1995)

Llibre on es destaca, sobretot, la importància que té l’amor entre un pare i un fill. També es pot veure com moltes vegades, encara que estimem molt a una persona, ens costa expressar-li tot l’amor que tenim cap a ells. Il·lustracions elaborades i molt visuals, que acompanyen perfectament la història i que encantaran als més petits.