Avui als pares i mares del meu curs, els parlaré d’una qüestió: a l’estiu els seus fills han d’aprendre a avorrir-se.

Imagineu-vos que un dia a l’estiu feu un pla familiar al matí, havent dinat feu alguns jocs de taula i després, et ve el teu fill i et diu: “Papa, mamà, estic avorrit”. Només us demano que no entreu en còlera, en pànic. I procureu no caure en el recurs fàcil: “posa’t dibuixos al televisor o juga amb la tablet”.

CAL DEIXAR QUE S’AVORREIXI.

Tot el nostre esforç per a evitar que s’avorreixin ho fem, moltes vegades, més per nosaltres que per ells. És tan dolent avorrir-se?
Què fèiem a la nostra època quan no hi havia tanta tecnologia i fèiem un viatge llarg amb cotxe? MIRAR PER LA FINESTRA i s’activava la imaginació. I si anàvem a un restaurant amb els nostres pares? Demanàvem un tovalló i un bolígraf… Ara estem obsesionats amb que els nostres fills han d’estar ocupats les 24 hores del dia.

Els nostres fills han d’aprendre a avorrir-se, és bo per a nosaltres però també per als nens.

Em matareu… però és genial que s’avorreixin!
I, què guanyen?

Autonomia: Una de les coses que desenvolupen és la seva autonomia, buscar-se el seu pla, els seus recursos. Serà menys dependent de nosaltres i us diré més… és molt sa per a la seva autoestima. I amb tot això guanyaran confiança, posaran a prova els seus límits i els ajudarà a conèixer-se molt millor.

Creativitat: si s’avorreix la seva ment va a mil per hora. S’activa la imaginació i el seu cap no para de crear. La clau és conèixer i detectar el que podriem anomenar l’avorriment productiu, que provoca per exemple, que el nen amb unes quantes peces de lego faci un castell. És molt diferent aquest avorriment, de l’avorriment per cansament, és a dir quan està fart d’alguna activitat.

Autoconeixement. Propicia un estat de reflexió.  Són moments on s’adonen de les coses que fan malament o d’aquelles amb les que gaudeixen més.

Una última idea: DONEU-LI UNES CAIXES DE CARTÓ als VOSTRES FILLS. Faran meravelles!

FAMÍLIES, l’avorriment és bo!

Per: Riqui Muñoz

@papaymas