Tot i que els nens i nenes són molt capaços d’adaptar-se als canvis, és normal i habitual que mostrin certes reticències i, fins i tot, pors en aquests primers dies d’escola. En poc temps han hagut de gestionar l’ansietat per haver-se de separar dels seus pares i germans, la por a estar en un lloc nou amb adults desconeguts i la inquietud per compartir el seu dia a dia amb companys que encara no són amics. És per això que acompanyar-los en la tornada a l’escola no és feina d’un dia ni de dos, sinó que hi haurem de dedicar una mica més de temps. Aquests 3 contes poden ajudar-los durant les primeres setmanes d’escola per tal que puguin gestionar aquest moment tan intens amb més facilitat.

El fil invisible

El regal més gran que l’estiu fa als més petits és el temps compartit. Hores de joc amb germans o cosins, passejades amb els avis o primeres converses amb el pare i la mare. Setmanes plenes de vivències amb les persones a qui més estimen. Deixar enrere aquests dies en família costa i pot aparèixer l’ansietat per separació. Potser els seria més fàcil si sabessin d’un fil invisible que els manté sempre units a les persones que estimen siguin on siguin.

El monstre de colors va a l’escola

De vegades esperem que els més petits estiguin sempre contents pel fet d’anar a l’escola. “Però si ja ets gran! Faràs molts amics nous! Ho passaràs genial!”. Però de vegades tantes novetats els generen vertigen i poden fins i tot arribar a fer-los por. El monstre de colors és un gran aliat per ajudar els nens i les nenes (i també els pares i mares) a comprendre que poden estar il·lusionats però espantats alhora, i que no passa res.

El meu primer Elmer

Hi ha una por que pares, mares, nens i nenes poden compartir en la tornada a l’escola. La por a no sentir-se bé, a no sentir-se estimats pels seus companys o tenir la sensació que no encaixen. Invertir una estona a parlar als més petits sobre el respecte als altres és el primer que, com a pares i mares, podem fer per afavorir un entorn en el qual tothom pugui sentir-se a gust. El meu primer Elmer els ajudarà a entendre que tots els seus companys, com ell o ella, són diferents i únics. I ser conscient d’això ho fa tot més fàcil per a tots.

Trobareu més contes per acompanyar els vostres fills i filles en aquesta publicació al blog!