Els pares i mares sovint ens queixem del temps que els nostres fills i filles passen connectats a les pantalles. La realitat és que els dispositius electrònics formen ja part del seu dia a dia. Però podem convertir aquesta situació en una oportunitat per generar moments valuosos de conversa amb els nostres fills.

14 hores setmanals és, segons la Societat Espanyola de Pediatria, el temps màxim que els nens i nenes de 4 a 12 anys haurien de veure la televisió. Això són moltes hores i, també, moltes pel·lícules. Veure’n alguna junts pot convertir-se en una oportunitat per parlar amb els més petits i fer-los pensar sobre valors tan importants com l’empatia o la lleialtat, que els ajudaran a establir relacions saludables i de valor amb els seus companys i amics. Us proposem 3 d’aquestes pel·lícules.

 

Sobre l’empatia i el valor d’acollir

Cuerdas, de Pedro Solís García, va guanyar el Premi Goya al millor curtmetratge d’animació l’any 2014. Són poc més de 10 minuts de valuosa lliçó de vida. El curt explica la història de la Maria i el seu nou company de classe, un nen molt especial. La relació que s’estableix entre tots dos convida els més petits a reflexionar sobre l’empatia i el valor d’acollir i cuidar els altres, siguin o no diferents. El podeu veure sencer aquí.

 

Sobre l’amistat i la lleialtat

Luca, produïda per Pixar Studios l’any 2021, explica la història d’un monstre marí que, mogut per la curiositat, descobreix que pot adoptar forma humana i explorar el món al costat d’altres éssers humans. Més enllà d’aquesta història, que reflecteix el pas de la infantesa a la maduresa, la pel·lícula ens parla del valor de l’amistat, la lleialtat i la importància de ser valents quan cal defensar els amics.

 

Sobre acceptar i estimar els altres

Nascuda a la factoria Disney l’any 2021, Encanto va ser la millor pel·lícula d’animació de l’any passat segons els premis Bafta, Globus d’Or i Oscar, entre altres guardons. A banda del color, la música i l’encant colombians, aquesta pel·lícula d’animació amaga un missatge valuós al qual podem ajudar a arribar als més petits. La importància d’acceptar i estimar els altres tal com són, amb els seus talents i les seves limitacions.

Tres pel·lícules que, tot i que molts nens i nenes ja deuen haver vist, ens poden donar l’oportunitat de compartir una bona estona en família. Peli, crispetes i una estoneta de conversa.

Més recomanacions de pel·lícules per veure en família aquí.