En els últims dies l’alumnat de segon de batxillerat ha viscut moments importants. La graduació, els exàmens finals, la selectivitat… moments de nervis i emocions a flor de pell. Deixen enrere l’escola i s’obren camí en nous escenaris: la universitat, la formació professional o el món laboral. El primer gran canvi de les seves vides. Abans d’afrontar-lo… què tal si els ajudem a aturar-se, mirar enrere i valorar tot el camí viscut?

El final de l’etapa escolar dóna inici a un nou moment vital. Un moment de creixement, d’aprenentatge i de noves oportunitats. Abans d’afrontar-lo pot resultar enriquidor convidar els nostres fills o filles a mirar enrere i analitzar com de valuós ha estat tot el viscut a l’escola. Us animem a reservar una estona d’exclusivitat per al fill o filla que es gradua i convidar-lo a:

Celebrar les fites assolides

Prendre consciència dels reptes acadèmics, esportius o fins i tot socials que el nostre fill o filla ha superat en l’etapa que deixa enrere, el pot ajudar a adonar-se del resultat del seu esforç. És important fer referència a moments o fites concretes. Ser-ne conscient serà una font de satisfacció, autoestima i seguretat per encarar la nova etapa.

Agrair

És important que els nostres fills o filles siguin conscients que no han arribat sols on son. Professorat, família, companys, amics… han estat al seu costat, els han donat suport i els han ajudat en molts moments. És bo animar-los a ser agraïts i a manifestar aquest agraïment. Convidem-los a dir “gràcies” abans de dir “adéu”.

Mantenir vincles

Tot i les ganes o, fins i tot, les presses per ingressar en la nova etapa, fer nous amics i viure noves experiències, és bo que recordem als nostres fills i filles la importància de mantenir els vincles que s’han establert en la seva etapa escolar. Mantenir el lligam amb el grups d’amics o amigues i també amb l’escola. Els serà bo sentir-se part de la comunitat d’ex alumnes, mantenir-se en contacte i compartir experiències del futur.

Agafar força

Convidem els nostres fills i filles a  mirar cap al futur amb il·lusió, amb ganes, amb responsabilitat. Fem-los conscients de tot el que se juguen en els propers anys i de tot el que poden aprendre i créixer. Expressem-los la nostra confiança en ells. Motivem-los a mantenir la curiositat, les inquietuds, les ganes. Recordem-los que estan preparats per tot el que viuran i que, si mai ho necessiten, podran buscar de nou el suport en la família, en els amics i en la xarxa que els ha acompanyat en l’etapa escolar.

Els nostres fills i filles s’han fet grans! És hora de mirar com comencen a construir el seu futur, la seva vida adulta. Acompanyem-los, també, en aquest moment.

Les escoles de la Institució Familiar d’Educació acomiadem aquests dies 427 alumnes. Nois i noies als quals hem vist créixer. Les nostres escoles seran sempre un lloc on podran tornar. Si ho volen, formaran part de la comunitat alumni i seguirem al seu costat, oferint-los suport, formació i acompanyament. Gràcies per tots aquests anys!

Adéu, alumnes. Benvinguts, alumni!