10 consells per recuperar la confiança i una actitud positiva davant la por, l’ansietat, les fake news i altres derivats de la pandèmia

 

Estem vivint una impactant crisi global, provocada per la pandèmia de la COVID-19. Aquest fet li hem de sumar que estem acostumats a la comunicació en temps real i a accedir a cop de clic a informació penjada en el núvol per qualsevol persona.

Aquesta facilitat per accedir a certs continguts pot jugar a favor i en contra nostra. Amb les eines adequades podem enfortir la nostra capacitat per superar els obstàcles i no caure en la pandèmia de la por.

A la pandèmia sanitària se li suma la pandèmia de la por

Què és la pandèmia de la por? Cada vegada hi ha més temor enfront de potencials amenaces i major ansietat davant la capacitat de superar-les.

“La tendència a inflar els riscos i el perill ha anat de la mà amb la idealització de la seguretat i la supervivència com a valors en si mateixos”.

Frank FurediUniversitat de Kent

La crisi del coronavirus té diferents seqüeles: per descomptat una crisi sanitària i, a conseqüència d’aquesta, una crisi econòmica i social. Aquest panorama ha provocat un gran impacte en les emocions i en el comportament tant d’adults com dels més petits

L’entorn escolar no és aliè a aquest context.  L’educació i la formació del caràcter, especialment d’infants i adolescents, és fonamental per ajudar a desenvolupar valors com la resiliència, l’esperit crític o la solidaritat. Tenir esperança i creure en la capacitat de l’ésser humà de superar l’adversitat és l’antídot contra aquesta tendència a inflar els riscos i els perills.

Afirma Stephen M. R. Covey al seu llibre “El factor Confiança” que la confiança no és una qualitat tova sinó que és un actiu, tangible i activable que pot crear-se i cultivar-se, perquè sigui present en la vida personal i organitzacional. Per aquest motiu, us proposem 10 consells per generar vincles de confiança i mantenir-los.

 

10 consells per superar la por a la COVID-19 i recuperar la confiança

Esperem que aquests consells us hagin ajudat! Des de la Institució volem acompanyar-vos amb l’educació dels vostres fills. Tan en els bons com en els mals moments. I, com pandèmia ens ha afectat a tots, ara més que mai compteu amb el nostre recolzament.