Durant els dies previs -o setmanes, en moltes ocasions- al Nadal, una de les preocupacions de grans i petits és la carta als Reis Mags. Per diferents motius, òbviament. Però a molts d’ells, especialment als papes, segur que els ajuden els consells de la Milly Suárez, profesora de Llar a la Institució Mallorca (Aixa), i que recentment ha impartit una sessió sota el títol de SOS Reyes Magos.

“Un nen que té més joguines no és un nen més feliç, ni per això està més estimulat. Té de tot, treu totes les joguines, però al final no juga amb res!”. Molts papes i mames ja s’hauran adonat d’això, per no dir tots, però costa trobar-li una solució o posar-li fi a l’arribada de la mateixa mena de joguines que, amb el pas del temps, acaben utilitzant cada vegada menys. Què proposa la Milly Suárez? “Tenir varietat de joguines, això és el més important. I que aquesta varietat estigui adaptada a cada etapa dels nens, perquè tenen diferents etapes de joc, no només depenent de l’edat que tingui o el moment en el qual es trobi”.

Perquè existeixi aquesta varietat en les joguines dels nostres fills, la professora d’Aixa va proposar algunes solucions per si els pares no són a temps de revisar la carta als Reis. Idees com l’“intercanvi de joguines amb altres famílies amigues, per exemple, amb joguines que no facin servir tant els seus fills perquè s’han fet grans” i que puguin despertar interès en els nostres nens (i viceversa). O una solució que depèn directament de nosaltres com és “la rotació de joguines que puguem fer nosaltres a casa, de manera que no juguin sempre amb les mateixes joguines i les altres les tinguin abandonades”.

És important la varietat, per descomptat, però la clau principal perquè no caiguem en l’error que la carta es converteixi en una llista de la compra és “conèixer als nostres fills. I per a això s’ha de passar temps jugant amb ells. Perquè donar-li importància a la selecció adequada de les joguines és també donar-li valor al joc amb ells com a activitat potenciadora d’habilitats”. I perquè jugar amb els nostres fills és la millor manera de potenciar la nostra unió amb ells. Uns jocs que s’aniran adaptant a les necessitats i als gustos dels més petits, però que li serviran per a desenvolupar-se i, el més important, per a fer-ho al costat dels seus pares.