L’altre dia, m’acabava el llibre “Els cinc llenguatges de l’amor” del Dr. Chapman, i arribava a la conclusió, que al final tots, i especialment els més petits, a qui els hi dedica un capítol, volem ser estimats com estimem.

Segons els Dr. Chapman, no tots estimem de la mateixa manera, sinó que hi ha diferents maneres o llenguatges per expressar el que sentim. La nostra manera d’expressar amor no és ni millor, ni pitjor que la dels altres, simplement diferent.  Per a poder comunicar-nos i entendre als qui ens envolten, el doctor ens anima a descobrir quin llenguatge parla la persona que tenim davant, ja bé sigui el nostre marit, dona, pare, mare, fill, filla, germà, germana o qualsevol amistat… D’aquesta forma podrem comprendre, que cada un te la seva manera d’expressar l’amor. A continuació numerarem i explicarem, breument, cada un dels cinc llenguatges segons Chapman.

 

Els 5 llenguatges de l’amor

  1. PARAULES D’AFIRMACIÓ: són paraules que edifiquen, afirmen i construeixen; reconeixen el treball, l’esforç o canvi, aconseguits. Així doncs, si el llenguatge del teu fill, o el teu, és aquest, agrairà que se’l feliciti i l’animis pels seus èxits.
  2. TEMPS DE QUALITAT: si el llenguatge principal es “Temps de Qualitat”, valorarà que dediquis atenció plena i completa en les activitats que li agraden. Per exemple: anar al cinema a veure la pel·lícula que voldria, o al parc a donar una volta, o d’excursió a la muntanya. Fins i tot, una conversa telefònica de 20 minuts.
  3. REBRE REGALS: en aquest cas, seran els petits detalles, com per exemple quelcom fet a mà, per a qualsevol esdeveniment significatiu, els que marcaran la diferència. El regal, no estarà tant en el preu sinó en la intenció. És a dir, no importarà tant els diners invertits, sinó el fet de tenir el detall d’enrecordar-se.
  4. ACTES DE SERVEI: es refereix a donar un cop de mà en aquelles tasques que saps que a l’altre agrairia ser ajudat, com per exemple: recollir, cuinar, netejar, escombrar, etc. Així doncs, si el llenguatge és aquest, acostumat a preguntar i no a demanar. El secret, estarà en com dius les coses.
  5. CONTACTE FÍSIC: es refereix en comunicar amor a través d’abraçades, carícies, petons o altres actes de contacte físic. Hi ha nens que agraeixen, o bé necessiten, una forta abraçada sense ser demanada.

 

Només un apunt, les persones, normalment, evolucionen. És a dir, maduren i aprenen sobre la vida, pel que molt probablement el llenguatge dels nostres fills, com el nostre, variï a mesura que creixin.

 

Finalment, us facilito l’enllaç amb l’accés directe al Test de “Els cinc llenguatges de l’amor” perquè identifiqueu quin és, a priori i ara per ara, el vostre: https://sisuparejas.com/test-los-5-lenguajes-del-amor/

 

 

Psicopedagoga: Maria Gil

@toc.psychohelp

 

La Maria Gil va treballar com a psicopedagoga durant un temps a La Farga i a La Vall, escoles de la Institució Familiar d’Educació i ara, col·labora amb nosaltres al blog. Si teniu qualsevol dubte li podeu consultar a través del seu canal d’Instagram @toc.psychohelp.

També us recomanem l’article 10 consells per viure el matrimoni feliços que va bastant en línia amb aquest post o bé Com parlar perquè els teus fills t’escoltin“, article més dirigit a la comunicació a les relacions patern o maternofilials.