Quan els fills i filles arriben a l’adolescència podem percebre que la relació amb ells es deteriora. Faltes de respecte, de confiança o de comunicació són alguns dels signes que evidencien l’arribada d’aquesta etapa. Un moment de canvis i reafirmació de la pròpia identitat.

Avui li hem demanat consell a la Teisa Dalmau, psicòloga, experta en neuropsicologia i detecció i tractament de les dificultats d’aprenentatge. Coordinadora del departament d’Atenció a la Diversitat de la Institució Familiar d’Educació.

Cada noi o noia és diferent i, per tant, passen l’adolescència de formes molt diverses. Tot i així, Dalmau ens proposa la lectura d’alguns llibres que tracten aquest tema en profunditat. Els posem en l’edició en castellà que és la que podreu trobar a Amazon.

 

8 llibres recomanables per a famílies amb fills adolescents o preadolescents

  1. ¡Socorro!, tengo un hijo adolescente de Jean Bayard
  2. Cómo hablar para que los adolescentes escuchen y cómo escuchar para que los adolescentes hablen de Adele Faber y Elaine Mazlish
  3. Los siete hábitos de los adolescentes altamente efectivos de Sean Covy
  4. Es que soy adolescente y nadie me comprende de Pilar Guembe y Carlos Goñi
  5. Hijos con personalidad, raíces y alas de Alexander Lyford-Pike, Marianella Ciompi y María José Soler
  6. No se lo digas a mis padres de Carlos Goñi
  7. Adolescentes, que maravilla, de Eva Bach
  8. Qué ocultan nuestros hijos de Javier Urra

 

Esperem que aquest article us hagi agradat i si llegiu algun d’aquests llibres ens podeu deixar un comentari al post per saber què us ha semblat i compartir-ho amb la resta de famílies!

També us poden interessar els articles: 10 claus per entendre, escoltar i parlar amb el teu fill o S.O.S. Adolescència!